Bedrijf in de kijker

Bart was altijd gepassioneerd door fruitteelt. in 2015 maakte hij de stap van ambtenaar naar biologisch fruitteler

Biologische vleesveehouders die hun vlees (vers, verpakt of diepvries) zelf verkopen aan consumenten, groothandel, restaurants of winkels, kunnen aankloppen bij versnijder Frank Bielen

In 2015 opende een eerste BE O-markt in Gent. Vandaag zijn er vijf winkels in Vlaanderen en Brussel. Henri Vercruysse vertelt hoe BE O bloeit als stadswinkel.

Sinds november 2019 kunnen mensen uit Ieper voor hun biologische groenten en fruit terecht in Bio 550, de biowinkel van Eni Beka.

Drie jaar geleden namen Ines de Backer en haar moeder Helga De Ridder Magic Chocolates over. Ze willen er met hun allergeenvrije chocolade voor zorgen dat iedereen van chocolade kan smullen.

Bioboer Luc Hollands uit de Voerstreek is melkveehouder, voorzitter van Biomilk.be en boerenactivist. Dat engagement stamt uit zijn jeugd.

Marc en Lea van de Bio-Hoeve stammen allebei af van boeren. Zij waren een van e eerste bioboerderijen die begonnen met groentepakketten.

Ohne is een coöperatie van verpakkingsvrije winkels. De zaakvoerders dromen van een verpakkingsvrije winkel in elk dorp.

Hasselt staat alom bekend als dé jeneverstad. Niet verwonderlijk dat Olivier Vanderlinden zelf ook gepassioneerd geraakte door het stoken.

In de Westhoek, op nog geen 200 meter van de Franse grens, teelt Kristof Moyaert industriegroenten als prei en boerenkool, zoete aardappel en biologische kruiden (basilicum, bieslook, waterkers, enzovoort). Maar zijn carrière als bioboer heeft hij te danken aan de fiets.

Pagina's