WETGEVING
De basisvoorwaarden voor bio liggen vast in Europese Verordeningen, die in alle lidstaten gelden. De Europese lidstaten zijn verantwoordelijk voor de correcte uitvoering. Omdat landbouw een gewestelijke bevoegdheid is, bestaan hiervoor aanvullende Vlaamse regels. Voor concrete vragen over wetgeving kan je steeds contact opnemen met Departement Landbouw en Visserij of met jouw controleorganisatie. Je vindt de officiële Europese en Vlaamse wetteksten hier.
BIOWETGEVING NA 2021
Op 1 januari 2022 zal er een nieuwe biowetgeving in werking treden. Een aantal regels zullen dan veranderen. In de infofiches die hieronder staan, vatten we de belangrijkste wijzigingen samen, zodat jij je er als biologisch ondernemer alvast op kan voorbereiden.
- Infofiche Plantaardige productie - Laatste update november 2020
- Infofiche Pluimveehouderij - Laatste update januari 2021
- Infofiche aroma's - Laatste update januari 2021
- Infofiche Varkenshouderij - Laatste update januari 2021
- Infofiche Runderen, geiten en schapen - Laatste update februari 2021
- Infofiche Verwerking - Laatste update februari 2021
Heb je nog vragen? Dan neem je contact op met onze adviseur wetgeving.
PUBLICATIES
Bio & de wet maakt je op een heldere manier wegwijs door alle Europese en Vlaamse wetteksten die betrekking hebben op de biosector. Bio & de wet bestaat uit vier onderdelen: dierlijke productie, plantaardige productie, verwerking van levensmiddelen en verwerking van veevoeders. Deze publicaties bevatten de biowetgeving zoals ze is voor 1 januari 2022. Je kan ze digitaal lezen of een papieren versie aanvragen bij BioForum.