Bio zoekt Keten

Bio zoekt Keten wil ketenwerking ondersteunen, op verschillende manieren.  

Bio zoekt Keten

... ondersteunt ketenontwikkeling in de biosector en bevordert samenwerking. 

... informeert jou over de kansen op de biomarkt. Dat gebeurt via de tweewekelijkse boerennieuwsbrief, het driemaandelijkse magazine Bio Actief en de Marktinformatie

... werkt knelpunten weg en stemt vraag & aanbod op elkaar af. Heb jij een vraag of aanbod voor de biosector? Kijk op de online Biobedrijvengids, jouw gids op de biomarkt, of plaats een zoekertje

BIO ZOEKT BOER
Het partnerproject Bio zoekt Boer helpt gangbare boeren die willen omschakelen naar biologische landbouw. Je wordt stap voor stap begeleid, zodat je een doordachte keuze kan maken die past bij jouw bedrijf. Meer info vind je hier. 

BIOCLUSTERS
Het project bioclusters gaat in specifiek afgebakende regionale zones doelgericht en proactief extra acties opzetten om mogelijke omschakelaars te detecteren, samen te brengen en te stimuleren om de stap naar bio te zetten. Deze omschakelaars worden samengebracht met bestaande bioboeren, ketenactoren en andere belanghebbenden zoals lokale besturen, onderzoekers, … Het idee erachter is dat collectieve samenwerking winsten kan opleveren. We beogen een geleidelijke groei in functie van de marktvraag.

Om te bepalen welke regio's hiervoor het best geschikt zijn, werd een voorstudie uitgevoerd. Die evalueert marktkansen en knelpunten voor de verschillende sectoren en bracht de verschillende land- en tuinbouwsectoren geografisch in beeld. DAarnaast bevat de voorstudie ook omschakeladviezen van de afgelopen jaren en een analyse van bevragingen bij adviseurs en experten uit de biosector. Je vindt de voorstudie hier. 

Wens je meer te weten over het project bioclusters, neem dan contact op met Sofie Vandewijngaarden.

CONTACT
Vind je niet wat je zoekt? Heb je een idee om de biomarkt verder te ontwikkelen? Of wil je graag meer zicht krijgen op de marktkansen voor jouw biobedrijf? Neem dan contact op met onze Ketenmanager. 

Paul Verbeke
Ketenmanager
E paul.verbeke@bioforumvl.be
T 03 286 92 68

Sofie Vandewijngaarden
Adviseur voedingsbedrijven en ketenontwikkeling
E sofie.vandewijngaarden@bioforumvl.be
T 03 286 92 72

     

Bio zoekt Keten is een project van BioForum Vlaanderen, in samenwerking met Boerenbond en Algemeen Boerensyndicaat, en met steun van de Vlaamse overheid. 

Foto: KVL/Creative Nature, De Kollebloem