Starten als biofoodservice

De consumptie van bio blijft jaarlijks groeien. Ook buiten huis: steeds meer cateringbedrijven en foodservices nemen bio in hun menu op. 

AAN DE SLAG
We raden je als foodservice aan om op een doordachte manier te werk te gaan, zodat jouw bioverhaal niet als een soufflé in elkaar zakt. Zeker voor grootkeukens is een geleidelijke opbouw belangrijk. Het aanbod aan bioproducten is elk geval zo divers dat het in elke keuken een plaats verdient. Een aantal restaurants en cateraars leggen er zich op toe en spelen het naar hun klanten uit als troef. Anderen communiceren er niet over, maar verwerken graag bioproducten in hun gerechten omdat ze nu eenmaal kiezen voor kwaliteit en smaak. Hoe je het ook in de soep draait, met bio maak je als kok een goede keuze!

CONTROLE
Een professionele keuken die bio op zijn menu vernoemt, is in Vlaanderen niet verplicht om zich onder controle te stellen. In Brussel en Wallonië geldt die verplichting wel. Toch biedt ook in Vlaanderen controle zeker een meerwaarde als je erover wil communiceren. Eerlijke communicatie brengt een foodservice immers het verst. Daarom biedt Biogarantie een controlesysteem aan op maat van foodservices. Verschillende niveaus zijn mogelijk, afhankelijk van het engagement dat je neemt. Meer info.

INSPIRATIE
Inspiratie voor recepten nodig? BioForum heeft voorbeeldrecepten voor grootkeukens uitgewerkt en gaf enkele jaren geleden het kookboek 'Heerlijk puur' uit. 

ADVIES & ONDERSTEUNING
Van zodra je geregistreerd bent bij een controleorganisatie, kan je terecht bij BioForum voor allerlei advies en ondersteuning. BioForum maakt werk van een optimale service! Meer info. 

Op zoek naar leveranciers? Kijk op de online Biobedrijvengids, jouw wegwijs op de biologische markt.

Vragen? Neem contact op met onze Coördinator Foodservices.

BROCHURE FOODSERVICES

BioForum schreef een brochure over waar je allemaal op moet letten als je bio wil gebruiken in je grootkeuken of restaurant. 

Online lezen
Downloaden
 

Foto: Frank Toussaint