Korte Keten

Bedrijven die actief zijn in de korte keten vinden in het directe contact met de klant, een uitgelezen kans om uit te leggen wat bio precies betekent. Zij zijn dus elke dag ambassadeur van de biosector.

'Korte keten' betekent minder schakels tussen producent en consument. Dat heeft ecologische, financiële en maatschappelijke voordelen. Het is niet toevallig dat het aantal boeren met korte ketenverkoop in de biosector procentueel veel hoger is dan in de gangbare sector.

Alle producenten actief in de korte keten staan, net als biowinkels, vermeld bij de Biopunten op Bio Mijn Natuur. BioForum zorgt bovendien dat bioboeren met korte keten ook worden vermeld in de databank Recht Van Bij De Boer van VLAM.

BROCHURE 
SAMENWERKING IN DE KORTE KETEN 
VAN COLLEGA'S TOT PARTNERS 

Zou je graag samenwerken met andere bioboeren, maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen? Deze brochure geeft je niet alleen heel veel nuttige informatie over bestaande samenwerkingsvormen, maar wil je ook inspireren via verschillende praktijkvoorbeelden. 

online lezen
downloaden
bestellen - gratis

CONTACT

BioForum Vlaanderen ondersteunt korteketeninitiatieven en is lid van de Raad van Belang voor lokale voedselstrategieën. Voor meer informatie neem je contact op met onze Coördinator Verkooppunten of onze Coördinator Landbouw.