Neem deel aan de BioCaseus 2017

8 november 2016

Biokaasmakers kunnen zich tot 30 november aanmelden voor BioCaseus, een tweejaarlijkse internationale wedstrijd voor biologische kaas. BioForum wil de Belgische deelnemers graag ondersteunen bij de gezamenlijke verzending van de deelnemende kazen.

Het Italiaanse Consorzio Ecosviluppo Sardegna organiseerde in 1999 voor de eerste maal de BioCaseus, een internationale wedstrijd voor biologische kazen. Ondertussen is de wedstrijd toe aan de 7e editie. In de voorbije edities namen kaasmakers deel uit Italië, Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland, Nederland en België.

Alle Europese producenten van biologische kaas kunnen deelnemen. Het volstaat om het inschrijvingsformulier in te vullen en voor 30 november 2016 terug te sturen. Per ingeschreven kaas wordt een bijdrage van 35 euro gevraagd, met een maximum van 210 euro per deelnemer. Je moet daarna een staal van je kaas opsturen naar het “Istituto per la qualità e le tecnologie agroalimentari di Veneto Agricoltura” in Thiene (Italië), met aankomstdatum van 12 t/m 14 december. De kazen worden op 15 december 2016 beoordeeld door een internationale en onafhankelijke jury.

BioForum wil de Belgische kaasmakers die willen deelnemen aan deze wedstrijd ondersteunen bij de gemeenschappelijke verzending van de deelnemende kazen. Neem daarvoor contact op met Paul Verbeke, T 0497 42 93 68. 

UITREIKING
Alle deelnemers krijgen een beoordeling van de door hen ingezonden kaas opgestuurd. De 3 best geklasseerde deelnemers per categorie worden hiervan op de hoogte gebracht. De officiële prijsuitreiking vindt plaats op 15 februari 2017 tijdens de BioFach-beurs in Nürnberg. Een verslag van de wedstrijd en de resultaten zullen ook in de vakpers verschijnen.

Meer informatie over de BioCaseus-wedstrijd vind je op www.biocaseus.eu. Je vind er onder andere het wedstrijdreglement, het inschrijvingsformulier per bedrijf en het inschrijvingsformulier per kaas (Bij 'Download Forms').  

Nieuwsfoto: Kobe Van Looveren, Bioshop Turnhout