Volt reportage doet vooral uitnodigen voor de Bioweek!

26 april 2012

Gisteren ging het één programma ‘Volt’ met de hakbijl door bio. BioForum ziet zulke ‘testen’ regelmatig passeren. De smaak van één fruitsoort testen op een handvol mensen, is dat wetenschappelijk? Eén vitamine uit één fruitsoort als basis voor een oordeel over honderden voedingsproducten met minstens evenveel voedingsstoffen? Mm, bio is meer waard dan dat. Soms wint bio zo'n 'proef', soms niet.

Gisteren ging het één programma ‘Volt’ met de hakbijl door bio. BioForum ziet zulke ‘testen’ regelmatig passeren. De smaak van één fruitsoort testen op een handvol mensen, is dat wetenschappelijk? Eén vitamine uit één fruitsoort als basis voor een oordeel over honderden voedingsproducten met minstens evenveel voedingsstoffen? Mm, bio is meer waard dan dat. Soms wint bio zo'n 'proef', soms niet. Hoe dan ook, het vertelt weinig over bio.  Er wordt veel -maar niet genoeg!- gedegen wetenschappelijk onderzoek gedaan naar bio in al haar facetten. Daaruit komen genuanceerde conclusies die ons werkelijk iets bijleren over de cijfermatige kant van bio. BioForum zorgt mee voor een goede doorstroom van relevante informatie naar de consument en de biosector.

BioForum dankt Cindy Declercq van Hamerlinck NV om Volt uit te nodigen op hun bedrijf. Op deze manier kon de één kijker eens piepen achter de schermen van bio. Dat gaf alvast een innovatieve, natuurvriendelijke en efficiënte indruk mee. Iets waar de biosector terecht trots op mag zijn.

In de communicatie naar consumenten toe, neemt BioForum met hart de taak op zich om de consument warm te maken voor bio en Bioweek. Deze reportage van Volt is dus vooral een mooie aanleiding om uit te nodigen: kom het zelf maar beoordelen! Er vindt een actuele en interactieve communicatie plaats via de websites www.biomijnnatuur.be, www.bioweek.be en Lekker bio op Facebook. De Bioweek belooft verrassend en lekker te worden, mede dankzij de steun en inbreng van velen uit de biosector.

Bron: eigen berichtgeving