AgroFair wint Coop Natura Award 2012

23 maart 2012

Op 20 maart won AgroFair de Coop Natura Award 2012 in de categorie Food. De Coop Natura Award wordt tweejaarlijks uitgereikt aan de partners van Coop Zwitserland.

Op 20 maart won AgroFair de Coop Natura Award 2012 in de categorie Food. De Coop Natura Award wordt tweejaarlijks uitgereikt aan de partners van Coop Zwitserland. Hiermee spreken zij een extra waardering uit voor de duurzame diensten en innovatie van hun partners. Als de meest duurzame retailer in wereld stellen ze hoge eisen ten aanzien van hun partners. 

Sinds 1997 heeft Coop Zwitserland bananen van AgroFair in het assortiment. Een jaar voordien introduceerde AgroFair als eerste in de wereld de eerste fair trade banaan vanuit Ecuador op de Europese markt. Op bananen volgden fair trade mango’s, fair trade ananas en fair trade citrusvruchten. AgroFair streeft naar een 100% fair trade en/of bio gecertificeerd assortiment. Het werkgebied van AgroFair ligt momenteel in Midden-Amerika, Zuid-Amerika en Afrika. Bijzonder is dat 35% van de onderneming in handen is van de boeren zelf.

De prijs is een stimulans voor alle partners om duurzaam te handelen en te blijven innoveren.

De prijs wordt verdeeld onder vier winnaars in verschillende categorieën: Food (AgroFair Benelux BV), NON Food (Hyga SA), Merkproducten (Unilever Schweiz) en Verpakking (TETRA PAK).

Meer nieuws