Bedrijfsbezoek en ketenoverleg biologische varkenshouderij op 29 juni

1 juni 2015

Er is een groeiende vraag naar biologisch varkensvlees. Daarom organiseren Bio zoekt Boer en Bio zoekt Keten een bedrijfsbezoek aan een biologisch varkensbedrijf. Daarna volgt een ketenoverleg.

Op 29 juni bezoeken we het biologisch varkensbedrijf van Luc en Sabine Dekens. We bekijken de praktische aspecten van de biologische varkenshouderij en daarna bespreken we de toenemende marktvraag en bekijken hoe we vraag en aanbod verder op elkaar kunnen afstemmen.

BEDRIJF
Vanuit een toenemende marktvraag naar biologisch varkensvlees, besloten Luc en Sabine om hun gangbare varkens om te schakelen naar bio. Dit gebeurde vooral uit economische overwegingen. Uitbreiden met hun gangbaar melkvee was toen geen optie. Ze zijn tevreden van die stap en delen hun ervaring graag met andere geïnteresseerden. Op 29 juni zijn we welkom op het bedrijf om er de diverse aspecten van de biologische varkenshouderij in de praktijk te bekijken.

KETENOVERLEG 
Om de biovarkenssector uit te breiden in Vlaanderen moeten afzet en productie op elkaar afgestemd worden. Daarom zal er in de namiddag een ketenoverleg plaatsvinden. Iedereen die actief is in de productie, verwerking of vermarkting van biologisch varkensvlees is welkom. We bespreken de toenemende marktvraag en bekijken hoe we vraag en aanbod verder op elkaar kunnen afstemmen.

Alle praktische informatie vind je via deze link.