Bio Actief 47 is uit!

23 maart 2020

Deze week komt Bio Actief 47 uit. Hopelijk brengt het nummer afleiding in Corona-tijden.

Bio Actief 47 werd afgewerkt voor alle Corona-maatregelen van kracht gingen. Dat betekent ook dat bepaalde informatie in het blad intussen achterhaald is. Zo vermeldde voorzitter Kurt Sannen dat hij deze week zijn voorzitterschap zou inruilen, maar de Algemene Vergadering werd uitgesteld, en dus is ook de voorzitterswissel nog niet gebeurd. We zoeken op dit moment hiervoor naar een oplossing. In de nieuwsrubriek vermeldden we de Floraliën, maar intussen maakte de organisatie bekend dat ze dit evenement met een jaar uitstellen. 

Vanaf dit nummer leggen we meer focus op de 4 biologische principes en geven we elk artikel aan in hoeverre dat bijdraagt tot het realiseren van die principes. Maar daarbuiten blijven we hetzelfde vertrouwde menu voorschotelen. Zo breng we opnieuw drie biobedrijven in beeld: Bioboerderij Vrijselhof, Veggieproducent Fresh & Veggie en biologisch webwinkel Kazidomi. Een uitgebreidere versie van deze interviews vind je hier. 

Daarnaast gaan we opnieuw op met een winkelier op stap, dit keer om te kijken welke stappen de vegetarische quiche aflegt voor hij in de winkel, leggen we wat de nieuwe brede weersverzekering inhoudt voor bioboeren (je vindt hier meer info), spraken we met Johan Colpaert van Fedagrim, maken we duidelijk wat de nieuwe oorsprongsetikettering inhoudt en nog veel meer. 

Door de Corona-maatregelen nog geen Bio Actief ontvangen? Je kan het nummer altijd online lezen.