Rapport biologische cosmetica in Scandinavië

21 september 2015

Een nieuw rapport geeft een gedetailleerd marktoverzicht van de markt voor biologische cosmetica in de Scandinavische landen. Het rapport schenkt onder meer aandacht aan groeiprojecties, concurrentie- en productanalyses, marktaandeel en prijsvergelijkingen.

De Scandinavische markt voor natuurlijke en biologische cosmetica verdubbelde in omvang tussen 2008 en 2014. Een gezonde groei wordt gerealiseerd door een sterke consumentenvraag naar natuurlijke en biologische producten en een toegenomen beschikbaarheid. Scandinavische consumenten hechten dan ook steeds meer belang aan ethisch verantwoorde en milieuvriendelijke producten. De distributie in klassieke handelskanalen neemt steeds verder toe, al blijven natuurvoedingswinkels nog steeds het grootste aandeel voor hun rekening nemen.

De afgelopen jaren zijn een aantal nieuwe merken op de Scandinavische markt verschenen. De marktleider dankt zijn succes dan weer aan zijn zeer breed productgamma en zeer verspreid distributienetwerk. Het is ook een van de weinige merken die in de vier Scandinavische landen beschikbaar is. Nieuwkomers op de markt mikken vooral op zeer specifieke verkoopskanalen.

Je kan het rapport "The Nordic Market for Natural & Organic Cosmetics" tegen betaling bestellen via deze link. Het werd uitgevoerd door het Ierse marktonderzoeksbureau Research and Markets.

Nieuwsfoto: Pixabay.com