Certisys treedt toe tot de Ecocert-groep

3 mei 2021

De Belgische controleorganisatie Certisys treedt toe tot de Ecocert-Groep, een grote speler die in verschillende landen actief is op het vlak van biologische certificatie.

Al dertig jaar zet de Ecocert-groep zich in voor de ontwikkeling van de biologische landbouw in Frankrijk en de rest van de wereld. Met opleidingen en advies begeleidt de groep organisaties die duurzame processen willen invoeren. Daarnaast helpt Ecocert ondernemingen bij de certificering voor erkende, strenge referentienormen op maatschappelijk en milieuvlak. Ze zijn actief in meer dan 130 landen, via een internationaal netwerk met 31 filialen en meer dan 1700 medewerkers.

Certisys is actief sinds 1980 en pionier op het vlak van biocertificering in België. Ze zijn marktleider in België. Oprichter Blaise Hommelen vond de tijd rijp voor een integratie met een grotere speler: "Na veertig jaar inzet voor de biologische landbouw willen we de uitbouw van onze activiteiten versnellen. Onze integratie in de ECOCERT Groep, waarmee we dezelfde waarden delen, is een uitgelezen kans om onze internationale verankering te verstevigen en onze expertise te versterken, om onze opdracht als certificeringsinstantie met succes uit te voeren. We zijn zeer verheugd dat onze klanten voortaan gebruik kunnen maken van de diensten van ECOCERT en dat ze op die manier toegang krijgen tot nieuwe markten."

Voor Ecocert is het een manier om hun dienstverlening ook naar de Benelux uit te breiden. 

Je vindt alle informatie over deze overname op de website van Certisys