Vier Vlaamse vrienden starten klein bio tuinbouwbedrijf

7 mei 2012

Vier vrienden zijn op een akker in de Paddenbroekstraat begonnen met een klein tuinbouwbedrijf. Ze willen er vanaf eind mei hun groenten verkopen.

Tijs Boelens (26), Lieven Decrick (25), Lies Couckuyt (24) en Sander Van Haever (24) hebben het bedrijfje De Groentelaar opgericht. De Groentelaar is een kleinschalig tuinbouwbedrijf dat op een biologische en duurzame manier gezonde en kwaliteitsvolle groenten teelt. Ze zijn begonnen met het telen van groenten die ze vooral van op de eigen akker gaan verkopen.

Image

Tijs, Lieven, Lies en Sander kweken groenten die zowel van oudere als van modernere rassen komen. Op hun veld vind je zowel de 'gewone' groenten zoals sla, tomaat, paprika en pompoen als de meer speciale 'vergeten' groenten zoals warmoes, spitskool en pastinaak.

Het is de bedoeling dat klanten gedurende de openingsuren zelf kunnen komen oogsten op het veld aan het kruispunt van de Paddenbroekstraat en de Breedveldstraat. De klanten kunnen ook via de website www.degroentelaar.be hun bestelling op voorhand doorgeven en ter plaatsen komen ophalen.

Bron: Biojournaal