Dit was BioFach 2012

28 februari 2012

Het is weer achter de rug, BioFach de grootste biovakbeurs in Europa. Het was weer een drukte van jewelste. 41 % van de aanwezigen waren internationale bezoekers, uit 130 verschillende landen waarvan de meeste uit Italië, Oostenrijk, Nederland en Frankrijk. Een kort verslag.

Het is weer achter de rug, BioFach de grootste biovakbeurs in Europa. Het was weer een drukte van jewelste. 41 % van de aanwezigen waren internationale bezoekers, uit 130 verschillende landen waarvan de meeste uit Italië, Oostenrijk, Nederland en Frankrijk. 

Standen van BioForum en andere Belgische bedrijven

Image

De BioForumstand stond tussen de 2400 andere standhouders, maar mooi samen met de meeste andere Vlaamse standen onder de vleugels van FIT. En naast onze Waalse collega's. FIT had gekozen voor vernieuwing van de standen met een zeer mooi resultaat als gevolg. 

Op onze stand vertegenwoordigden wij, naast de algemene werking van BioForum, ook nog de producten van de vier leden die inschreven na de oproep van eind vorig jaar. Wij konden heel wat contacten leggen voor deze bedrijven. De andere Belgische standhouders waren over het algemeen ook vrij tevreden van de aandacht die ze kregen.

Trends en weetjes

Opvallend nieuwe trends vielen er dit jaar niet echt waar te nemen. Wel een verderzetting van eerdere trends, namelijk een verdere professionalisering van de biologische producten. Dit zowel op vlak van mooi ogende, hippe maar duurzame verpakkingen, als op vlak van breedte van gamma, verfijning van smaken en variëteiten.

Gastland India legde de focus op biokatoen. Verder zetten ze Ayurvedische producten in de kijker, maar die blijven een niche binnen de algemene voeding.

Image

Bio wereldwijd

Ook dit jaar vonden weer heel wat internationale vergaderingen plaats. Iedere organisatie of belangengroep is dan ook aanwezig op BioFach. Onze vragen, meningen en ervaring werden sterk gewaardeerd in verschillende debatten.

Het gaat nog altijd zeer goed met de internationale biosector. In het marktoverzicht blijkt dat enkel de UK het nog moeilijk heeft en opnieuw geen groeicijfers kan voorleggen. De groeicijfers in andere landen toppen wel wat af maar bio blijft een groeimarkt wat van de gangbare voedingsmarkt niet kan gezegd worden. Meer info en concrete cijfers vind je binnenkort op de BioForumwebsite. 

Op naar BioFach 2013 dat zal plaatsvinden van 13 tem 16 februari 2013, met Roemenië als gastland.