Kansen voor biologische kruiden

20 maart 2012

In 2011 breidde het Proefcentrum voor de Groenteteelt Oost-Vlaanderen haar onderzoek uit naar de teelt van biologische kruiden. Ook de afzetmogelijkheden voor biologische kruiden werden onderzocht in samenwerking met Bio zoekt Keten.

ImageIn 2011 breidde het Proefcentrum voor de Groenteteelt Oost-Vlaanderen haar onderzoek uit naar de teelt van biologische kruiden. Ook de afzetmogelijkheden voor biologische kruiden werden onderzocht in samenwerking met Bio zoekt Keten.

Uit diverse interviews met producenten, verwerkers en handelaars van biologische kruiden blijkt dat de markt voor biokruiden een kleine maar beloftevolle markt is. Kruiden zijn een reëel smaakalternatief voor ongezonde voedingsingrediënten als vetten, suiker en zout. We besteden meer en meer aandacht aan gezonde voeding en dan is de stap naar biokruiden gauw gezet. 

Lees hier meer over de marktkansen voor biokruiden. Op deze website vind je nu ook een uitgebreide marktstudie van bio inheemse kruiden uitgevoerd door Bio zoekt Keten.

Wens je meer informatie over de marktkansen voor biologische kruiden, dan kan je terecht bij Paul Verbeke – 03/286.92.68 – info@biozoektketen.be - www.biozoektketen.be

Image   Image