De Landgenoten lanceert nieuwe website

6 juni 2019

De Landgenoten lanceerde een nieuwe website onder het motto 'Breng grond tot leven'. Elk jaar starten er nieuwe bioboeren, maar dat zouden er nog meer kunnen zijn. Help jij starters sneller aan een stukje grond zodat ze hun droom kunnen uitbouwen?

De afgelopen vijf jaar steeg de prijs van landbouwgrond met maar liefst 35 procent! Het vinden van beschikbare en betaalbare grond voor landbouwers stelt De Landgenoten daardoor voor een enorme uitdaging. Tegelijkertijd blijft de nood enorm hoog, in 2018 startten maar liefst 56 nieuwe bioboeren. Hoeveel zouden dat er niet zijn als alle starters meteen een stukje grond vonden…? Daarom wil De Landgenoten - meer dan ooit - met een beweging van burgers duurzame landbouw in heel Vlaanderen mogelijk maken. 

Iedereen kan hier op zijn manier aan meehelpen: 

  • Je bent privé-eigenaar van een stuk landbouwgrond en en je wil deze graag een biologische toekomst geven? De Landgenoten koopt of beheert je grond, staat je bij met advies en gaat voor jou op zoek naar de geschikte bioboer.
  • Heb je zelf geen grond, maar vind je samen grond beheren als gemeengoed een goed idee? Ontdek wat je met je gemeente of organisatie kan doen om grond tot leven te brengen. Breng gelijkgestemde burgers bij elkaar en organiseer een workshop: een inspirerende getuigenis, een screening van de roadmovie 'The land for our food' of een netwerkavond.
Je vindt alle informatie op de nieuwe website www.delandgenoten.be.