Ook burgers en bedrijven kunnen zich nu aansluiten bij Voedsel Anders

19 november 2020

Voedsel Anders, een beweging van ruim 25 organisaties, lanceert een nieuwe website met als doel om agro-ecologie in Vlaanderen aan te moedigen. Nieuw is dat ook burgers, bedrijven en lokale groepen zich kunnen aansluiten bij onze groeiende beweging.

Ons voedselsysteem moet anders, en dat kan. Voedsel Anders Vlaanderen ijvert samen met 25 partnerorganisaties voor agro-ecologie als krachtig alternatief voor een voedselsysteem dat op haar grenzen botst. Agro-ecologie zet in op het ecologisch verantwoord telen van onze gewassen, een eerlijke prijs voor de boer wereldwijd en een sterkere band tussen consument en producent. Het verbindt m.a.w. landbouw, natuur, eerlijke handelsrelaties en respect voor de boer.

Bedrijven die bewust voor duurzame landbouw of voeding kiezen, burgers die willen weten waar het eten op hun bord vandaan komt en lokale verenigingen die agro-ecologie belangrijk vinden kunnen zich vanaf nu ook aansluiten bij deze groeiende beweging. Iedereen zich in het manifest van Voedsel Anders herkent, is welkom. Bij de inschrijving vraagt Voedsel Anders naar wat je nu al doet rond agro-ecologie en welke plannen je nog hebt. Wie aangesloten is bij Voedsel Anders, ontvangt vier keer per jaar de nieuwsbrief en wordt uitgenodigd op het jaarlijkse publieksmoment. 

De nieuwe website zet in op heldere en eigentijdse communicatie en focust als vanouds op positieve, inspirerende verhalenOnder ‘Doe mee’ zet Voedsel Anders de aangesloten burgers, bedrijven en lokale groepen verder op weg met concrete tips.