BioForum ondertekent open brief tegen privatisering publieke gronden

31 oktober 2019

Gent verkoopt onverminderd landbouwgrond, zonder ook maar enige vorm van publiek overleg. Nochtans zijn die publieke gronden erg waardevol in de transitie naar een duurzame en sociaal rechtvaardige samenleving.Onderteken jij net als BioForum Vlaanderen deze open brief?

De open brief die ondersteund wordt door meer dan dertig organisaties en tientallen academici, boeren en burgers werd gisteren naar verschillende leden van het stadsbestuur verzonden. De ondertekenaars vragen: het publiekelijk in kaart brengen van alle (landbouw)gronden van de stad Gent. Een volledig moratorium op de verkoop van publieke gronden voor zolang niet, dossier per dossier, gemotiveerd wordt hoe die verkoop het collectief belang dient en zal blijven dienen in de toekomst. Een duidelijk politiek debat met Gentse burgers, boeren en organisaties over hoe publieke grondposities al dan niet het collectief belang dienen op lange termijn en bijdragen aan voedselsoevereiniteit. 

ONDERTEKEN JIJ MEE? 
Wij geloven dat er nood is aan een maatschappelijk debat over de toekomst van de gronden in publiek eigendom. Jij ook? Onderteken dan zelf de open brief via deze link.