Prijzen biologische varkens in Duitsland stijgen verder

4 juni 2012

ImageDe prijzen voor biologische varkens in Duitsland zijn in april verder gestegen naar gemiddeld 3,18 Euro/kg slachtgewicht. Ook voor mei hebben enkele bedrijven hun prijzen verder opgetrokken. De biggenprijzen zijn verder gestegen naar 108 Euro/stuk. Een verdere uitbreiding van het aantal vleesvarkens wordt momenteel begrensd door het tekort aan biologische biggen.

ImageDe prijzen voor biologische varkens in Duitsland zijn in april verder gestegen naar gemiddeld 3,18 Euro/kg slachtgewicht. Ook voor mei hebben enkele bedrijven hun prijzen verder opgetrokken. De biggenprijzen zijn verder gestegen naar 108 Euro/stuk. Een verdere uitbreiding van het aantal vleesvarkens wordt momenteel begrensd door het tekort aan biologische biggen. Door de omschakeling van een relatief groot bedrijf in Noord-Duitsland wordt verwacht dat het aantal biggen opnieuw zal toenemen in het najaar. In Nederland zouden de biggenprijzen zelfs nog hoger liggen, hoewel we hier geen concrete informatie over hebben.

De toenemende voederkosten zorgen echter verder voor een onvoldoende economisch resultaat bij vleesvarkenshouders en zeugenhouders. Bron: AMI

Bekijk hier de prijsevolutie voor biologische vleesvarkens en biggen.