Schauvliege en aardbeien tijdens slotweekend van de Bioweek

9 juni 2012

Van jubilea tot biobrunches, van wetenschappelijke smaaktest tot ministerieel bezoek: het slotweekend van de Bioweek bruist van de activiteit.

Van jubilea tot biobrunches, van wetenschappelijke smaaktest tot ministerieel bezoek: het slotweekend van de Bioweek bruist van de activiteit.

 

Image

Een ode aan de aardbei, dat zou je de wetenschappelijke smaaktest in Leuven kunnen noemen. Vandaag komen minimaal 300 vrijwillige proefpersonen aardbeien proeven, uitgenodigd in de winkelstraten uit centrum Leuven. Waarom? Er is maar één aardbei variëteit (Elsanta) in de handel, terwijl er andere geweldige variëteiten bestaan. Welke vindt de consument het lekkerst? Het antwoord op die vraag moet boeren, bio en gangbaar, helpen om de beste aardbeien te kiezen. Image
Bio aardbeien moeten naast smakelijk ook sterk zijn, want ze krijgen geen chemische pesticiden. Uit de volle grond groeien ze met alle tijd, om zo extra veel antioxidanten, voedingsstoffen en smaak te verkrijgen. Het is op dit ogenblik gezellig druk in de Diestsestraat en de aardbeien worden zeker gesmaakt! Meer foto's bekijk je hier (fotografie Sander Spek)


Vanochtend bezocht Vlaams Minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur het biobedrijf van Schoonste boerin Cindy en haar man Krist. Samen met Oost-Vlaams gedeputeerde Vercamer kon zij beoordelen wat innovatie betekent in een modernbiobedrijf. Aanwezig waren pers en professionals uit de hele landbouwsector. Dit weekend leiden Cindy en haar man iedereen rond in hun serres vol tomaten, (punt-) paprika’s en komkommers. Morgen 10 juni krijg je daar bovendien een publieksfeest bovenop.

Er valt dit slotweekend van de Bioweek veel te beleven, in het teken van de smaak van bio. Ontdek jouw favoriete activiteiten en smaken op www.bioweek.be.

Image


Image