Verslag Algemene Vergadering

8 mei 2012

Op 2 mei werd het jaarverslag en het nieuwe jaarplan van BioForum goedgekeurd. Daarop volgde een interactieve discussie waarbij de leden van de Algemene Vergadering de kans om hun visie te geven over het 'bio 5/20 plan'.

Op 2 mei werd het jaarverslag en het nieuwe jaarplan van BioForum goedgekeurd. Ook keurde de Algemene Vergadering de financiële resultaten van 2011 en de begroting van 2012 goed. Daarop volgde een interactieve discussie waarbij de leden van de Algemene Vergadering de kans kregen om hun visie te geven over het 'bio 5/20 plan'. 

Het uiteindelijke doel is een meerjarenplan voor BioForum op te stellen. Waar wil bio staan binnen vijf jaar? En waar willen we staan binnen twintig jaar? 

Maar voor je zo’n proces kan starten moet je keuzes maken. Gaan we voor een realistisch of 'out of the box' plan? Aan de hand van stellingen zette de Algemene Vergadering een allereerste stap in dit proces. Uit de discussie kwamen meteen belangrijke aandachtspunten naar voor. Hoe hoog moeten we de lat leggen als biosector? Moeten we in dit plan focussen op de sector? Of de organisatie? Of de consumenten? Hoe geven we kwalitatieve groei een plaats? En wat met duurzaamheid?

Deze discussie vormt in ieder geval een goede start om de strategische lijnen voor de toekomst van de biosector en onze organisatie uit te tekenen.  

Binnenkort kan je ook het volledige verslag opvragen bij info@bioforumvl.be.