Nieuwsoverzicht

11 januari 2021

Er is een stijgende vraag naar biologische melk en biologische zuivelproducten. Daarom is Biomilk.be op zoek naar omschakelaars. Dat vertelt secretaris Maarten Cerpentier aan Landbouwleven.

22 december 2020

2020 was een zwaar jaar voor beurzen. Een heel aantal beurzen werden uitgesteld naar dit jaar, in de hoop dat er vanaf 2021 weer wat meer mogelijk is. Andere organisatoren kiezen het zekere voor het onzekere en stellen een nieuwe editie nog een jaar uit of gaan voor een online event.

17 december 2020

De Green Deal streeft naar 25 procent bio-areaal in Europa tegen 2030. Vlaams Parlementslid Arnout Coel (N-VA) vroeg aan Landbouwminister Hilde Crevits (CD&V) of Vlaanderen ook een streefcijfer voor bio zal vastleggen. Het antwoord luidt ‘nee’, maar er wordt wel stevig geïnvesteerd in de sector.

14 december 2020

Al 50 nummers lang brengt Bio Actief jou al het nieuws uit de biosector. We bezorgen de postbodes nog meer werk, want deze week valt het nieuwste nummer in de bus.

10 december 2020

BioXpo, de beurs voor en door de biosector, zou normaal eind maart 2021 plaatsvinden, maar door de onzekere omstandigheden heeft de beursorganisator beslist deze beurs te verplaatsen naar 7 en 8 november 2021.

1 december 2020

Nu Europa ambitieuze doelstellingen heeft voor biologische landbouw, hoopt BioForum dat ook Vlaanderen en de Vlaamse ketenactoren hier volop durven in te zetten. Alleen zo nemen we de vlucht vooruit, stelt BioForum-voorzitter Alexander Claeys in dit opiniestuk, dat ook op Mo* verscheen.

19 november 2020

Voedsel Anders, een beweging van ruim 25 organisaties, lanceert een nieuwe website met als doel om agro-ecologie in Vlaanderen aan te moedigen. Nieuw is dat ook burgers, bedrijven en lokale groepen zich kunnen aansluiten bij onze groeiende beweging.

16 november 2020

BioForum sluit zich als organisatie graag aan bij het initiatief Baanbrekend Werkgever. We kiezen bewust voor hybride werkvormen, waarbij medewerkers werk op kantoor kunnen combineren met tele- en thuiswerk.

26 oktober 2020

Vorige week werden de krijtlijnen van het nieuwe Gemeenschappelijke Landbouwbeleid (GLB) onderhandeld in Europa. IFOAM Organics Europa, de Europese koepelorganisatie van de biosector, ziet vooral gemiste kansen.

20 oktober 2020

Recent stelde de Europese Commissie een wettelijk kader voor "Mobiele dodingsunits", zodat runderen in kleine aantallen op de boerderij zelf gedood kunnen worden.

Pagina's

Abonneren op Nieuwsoverzicht