Nieuwsoverzicht

14 juni 2021

Ondanks de groei van de EU-markt voor biologische producten, is de invoer uit derde landen tussen 2019 en 2020 licht gedaald. De belangrijkste importerende EU-lidstaten in 2020 waren Nederland, Duitsland en België.

14 juni 2021

Op 31 december 2020 telde Wallonië 1.901 landbouwbedrijven die onder biologische controle stonden, wat neerkomt op 15 procent of meer dan één op zeven Waalse landbouwbedrijven. Dat blijkt uit cijfers van Biowallonie.

1 juni 2021

Met een conceptnota reikt Steven Coenegrachts (Open Vld) een oplossing aan voor de voortdurende conflicten tussen landbouw en leefmilieu. BioForum plaatst daar in een opiniestuk vraagtekens bij: "Het is een interessante theoretische denkoefening, maar werkt niet in de praktijk."

25 mei 2021

Vijf biobedrijven maken nog kans om laureaat te worden van de eerste BIOVLAM-award. De winnaar wordt dit najaar bekendgemaakt.

20 mei 2021

Wetenschappers uit verschillende hoeken bepleiten gentech voor biolandbouw. Maar volgens Edith Lammerts van Bueren, emeritus hoogleraar Biologische Plantenveredeling, slaan die de bal helemaal mis. “De biosector beslist zelf over zijn basisprincipes."

12 mei 2021

Het Departement Landbouw en Visserij lanceert een cijferwebsite met actuele markt- en prijsinformatie van diverse landbouwsectoren. Voor een aantal sectoren zijn er ook prijzen te vinden over bio, al is dat even zoeken.

4 mei 2021

De Franse biologische markt is de laatste jaren sterk gegroeid. Daardoor is Frankrijk na Duitsland de tweede grootste biologische markt in Europa.

3 mei 2021

Europa wil een nieuw juridisch kader uitwerken voor de nieuwe ggo-technieken. De biosector ziet daar geen reden toe.

3 mei 2021

UGent-student Rembrandt Perneel wint de tweede thesisprijs Biologische Landbouw en agro-ecologie. Hij ontwikkelde een (semi) autonoom, modulair robotplatform, dat boeren kunnen inzetten voor onkruidbestrijding op kleinschalige bedrijven.

3 mei 2021

De Belgische controleorganisatie Certisys treedt toe tot de Ecocert-Groep, een grote speler die in verschillende landen actief is op het vlak van biologische certificatie.

Pagina's

Abonneren op Nieuwsoverzicht