Nieuwsoverzicht

4 mei 2021

De Franse biologische markt is de laatste jaren sterk gegroeid. Daardoor is Frankrijk na Duitsland de tweede grootste biologische markt in Europa.

3 mei 2021

Europa wil een nieuw juridisch kader uitwerken voor de nieuwe ggo-technieken. De biosector ziet daar geen reden toe.

3 mei 2021

UGent-student Rembrandt Perneel wint de tweede thesisprijs Biologische Landbouw en agro-ecologie. Hij ontwikkelde een (semi) autonoom, modulair robotplatform, dat boeren kunnen inzetten voor onkruidbestrijding op kleinschalige bedrijven.

3 mei 2021

De Belgische controleorganisatie Certisys treedt toe tot de Ecocert-Groep, een grote speler die in verschillende landen actief is op het vlak van biologische certificatie.

27 april 2021

Samen met 65 partners gaf Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) het startschot voor de ‘Green Deal Eiwitshift op ons bord’. Bedoeling is om de verhouding tussen dierlijke en plantaardige eiwitten in ons voedingspatroon te verbeteren. Ook verschillende biobedrijven sluiten zich aan bij de actie.

19 april 2021

De Zwitserse biomarkt kende het voorbije jaar een ongeziene groei van 19.1%. De bio-omzet bereikte een recordhoogte van 3,86 miljard Zwitserse frank (3,5 mia euro). Het marktaandeel bedraagt er nu 10,8%.

6 april 2021

162 landbouw- en milieuorganisaties vragen in een open brief aan Europees Commissaris om de huidige ggo-wetgeving te blijven hanteren en het voorzorgsprincipe niet te laten vallen. Ook BioForum ondertekende deze brief.

25 maart 2021

Deze week valt het maart-nummer van Bio Actief in de bus. We brengen je weer fijne portretten van bio-ondernemers en inhoudelijke artikelen over wat er leeft in de biosector.

25 maart 2021

De Europese Commissie lanceert vandaag een nieuw actieplan voor de biolandbouw voor de periode 2021-2027. IFOAM Organics Europe, de Europese koepel voor biologische landbouw, is verheugd dat dit plan zoveel concrete acties bevat die moeten leiden tot een groter aandeel bio in de EU en meer toegang tot bio voor consumenten.

23 maart 2021

De Vlaamse overheid maakt 300.000 euro vrij voor onderzoeksprojecten in de biologische landbouw. Projectvoorstellen kunnen worden ingediend tot en met 31 mei.

Pagina's

Abonneren op Nieuwsoverzicht