Nieuwsoverzicht

6 april 2021

162 landbouw- en milieuorganisaties vragen in een open brief aan Europees Commissaris om de huidige ggo-wetgeving te blijven hanteren en het voorzorgsprincipe niet te laten vallen. Ook BioForum ondertekende deze brief.

25 maart 2021

Deze week valt het maart-nummer van Bio Actief in de bus. We brengen je weer fijne portretten van bio-ondernemers en inhoudelijke artikelen over wat er leeft in de biosector.

25 maart 2021

De Europese Commissie lanceert vandaag een nieuw actieplan voor de biolandbouw voor de periode 2021-2027. IFOAM Organics Europe, de Europese koepel voor biologische landbouw, is verheugd dat dit plan zoveel concrete acties bevat die moeten leiden tot een groter aandeel bio in de EU en meer toegang tot bio voor consumenten.

23 maart 2021

De Vlaamse overheid maakt 300.000 euro vrij voor onderzoeksprojecten in de biologische landbouw. Projectvoorstellen kunnen worden ingediend tot en met 31 mei.

18 maart 2021

'Farming for Climate' en Deutsche Bank willen de transitie naar agro-ecologie versnellen. Vrijselhof is een van de vijf vooruitstrevende bedrijven die zij steunen in hun toekomstdroom.

9 maart 2021

Naar aanleiding van de artikelenreeks '2030 is nu' in de Standaard kroop BioForum vzw-voorzitter Alexander Claeys in de pen. In zijn brief, die vandaag in de Standaard verschenen is, roept hij op om boeren weer boer te laten zijn.

9 maart 2021

De Coronapandemie doet Renaat Devreese van geitenbedrijf 't Reigershof denken aan een zwarte bladzijde uit zijn bedrijfsgeschiedenis. In een opiniestuk vraagt hij zich af waarom hij niet zelf mag beslissen om zijn dieren te laten vaccineren tegen mond- en klauwzeer.

2 maart 2021

De eerste bedrijfsovername in de geschiedenis van De Landgenoten is een feit. Jon Rouvrois neemt dankzij een crowdfunding het biologische fruitteeltbedrijf Gallinero in Ulbeek over. Dat is echter niet mogelijk zonder aandeelhouders en schenkers.

22 februari 2021

Vandaag lanceert Vlaams minister van Landbouw en Voeding Hilde Crevits de nieuwe Vlaamse eiwitstrategie 2030. Die wil tegen 2030 een duurzamere, diverse en toekomstgerichte eiwitvoorziening realiseren. Samen met nog 15 andere partners uit de agrovoedingsketen heeft BioForum de plannen mee vorm gegeven.

18 februari 2021

Op BioFach werd gisteren het internationale biojaarraport van onderzoeksinstituut FiBL voorgesteld. Ook in 2019 bleef de biolandbouw wereldwijd groeien.

Pagina's

Abonneren op Nieuwsoverzicht