Infosessie 2 "Aan welke regels moet een bioboer voldoen bij thuisverwerking of -verkoop?

donderdag, februari 25, 2021 - 14:00 tot 16:00
Sector: 
producent
verwerker

Boeren is ondernemen en dus blijf je niet stilstaan. Misschien heb je in de zoektocht naar nieuwe afzet voor jouw producten al bijkomende activiteiten ontwikkeld: thuisverkoop, eigen (kleinschalige) verwerking, levering aan horeca, … Stap voor stap groei je, maar elke bijkomende stap kan ook bijkomende verplichtingen met zich mee brengen. Wat moet je wanneer in orde brengen?

 

BioForum organiseert voor bioboeren 2 online infosessies (via Zoom) die dieper in gaan op de wettelijke vereisten die verbonden zijn bij verbreding van landbouwactiviteiten, zowel op het gebied van voedselveiligheid als op het vlak van biowetgeving.

 

De infosessies bestaan uit een theoretisch deel met een overzicht van de wettelijke verplichtingen en een aantal concrete voorbeelden. Er zal steeds voldoende ruimte voorzien worden om vragen te stellen.

 

Heb je plannen om te starten met nieuwe activiteiten of wil je gewoon even een opfrissing? Schrijf je dan snel in! Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht. De informatie om deel te nemen via Zoom, ontvang je enkele dagen voor de infosessie.

 

SESSIE 1 vond plaats op 4 februari.

 

 

SESSIE 2: Wat zijn de vereisten op het gebied van biowetgeving bij verwerking en/of verkoop?

25 februari van 14u – 16u

Gegeven door Marijke Van Ranst en Sofie Vandewijngaarden, BioForum

 

Locatie: 

Online, via Zoom

Organisator: 

BioForum

Contactgegevens: 

Sofie Vandewijngaarden

sofie.vandewijngaarden@bioforum.be