Tarieven

Onze tarieven zijn gebaseerd op de bio-omzet van je bedrijf. Zo willen we onze ledenbijdragen schappelijk houden. 

Onze tarieven zijn verdeeld in acht schalen, op basis van de bio-omzet van je bedrijf. Lidmaatschap wordt bepaald per ondernemingsnummer. Zitten er twee bedrijven op eenzelfde locatie, dan moeten die dus elk apart het lidmaatschap aanvragen. 

GRATIS LIDMAATSCHAP
Je komt in aanmerking voor een gratis lidmaatschap als je een nieuwe speler op de biologische markt bent. Je moet het lidmaatschap dan aanvragen binnen het jaar nadat je een certificaat van je controleorganisatie hebt gekregen. Na één jaar onder controle wordt het bedrijf niet meer als nieuw beschouwd. Boeren kunnen gedurende de hele omschakelperiode gratis lid worden en blijven*.  Vraag hier je gratis lidmaatschap aan. 

*: Dit geldt vanaf de eerste aanmelding van een perceel en is dus beperkt tot 2 of 3 jaar. 

Word je lid in de laatste 3 maanden van het jaar, dan geldt je lidmaatschap tot het eind van het jaar daarop. Je krijgt dus 3 maanden gratis! 

BEKIJK HIER DE TABEL MET ONZE TARIEVEN (PDF)

BIOGARANTIE
Om Biogarantie te mogen gebruiken, moet je lid worden van BioForum Vlaanderen. Biogarantie-houders kopen voor hun bedrijf ook royalty's om Biogarantie te gebruiken. Meer info vind je hier. Let wel: Lid zijn van BioForum betekent niet automatisch dat je Biogarantie-houder bent.

foto: Tim Vandewiele