Wat is Baanbrekend Bio?

Het project Baanbrekend Bio wil alle duurzaamheidsinitiatieven in de biosector zichtbaar maken, en zo andere ondernemers stimuleren om ook aan de slag te gaan! 

Duurzaamheid is een begrip dat de laatste jaren enorm veel bedrijven bezighoudt. Elke ondernemer probeert zijn of haar duurzame karakter uit te bouwen en te onderstrepen.

In de definitie van biologische productie zit duurzaamheid al vervat, maar dat betekent niet dat er geen vooruitgang meer te boeken valt. De biologische wetgeving bevat al heel wat regels, maar er kunnen nog veel bijkomende stappen gezet worden op het vlak van agrobiodiversiteit, energiebeheer, sociaal ondernemen enzovoort. De biowetgeving is geen eindpunt, maar een goede start om in je bedrijf nog verder te kiezen voor duurzame innovatie.

INSPIREREN
Gelukkig beseffen heel wat biologische ondernemers dat duurzaamheid een proces is waarin ze stappen kunnen blijven nemen. Veehouders proberen antibiotica helemaal te weren uit hun bedrijfsvoering, bioverwerkers kopen zoveel mogelijk lokale ingredi├źnten, winkeliers vermijden voedseloverschotten, ... onze sector kent genoeg goede voorbeelden.

Het nieuwe project Baanbrekend Bio wil al die goede voorbeelden verzamelen en jou inspireren om er ook zelf mee aan de slag te gaan. Op www.bfvl.be/baanbrekendbio presenteren we rond 11 verschillende thema's tips uit de praktijk. Kies een thema waarin jij wil innoveren en lees hoe andere ondernemers daarrond werken. De databank met tips wordt regelmatig aangevuld, dus neem er af en toe een kijkje! Door aan duurzaamheid binnen je bedrijf te werken, kies je voor innovatie. En daar mogen we als sector trots op zijn.

Baanbrekend Bio zal ook in de nieuwsbrieven en in Bio Actief verschijnen, en zal ook als naam gebruikt worden voor alle initiatieven van BioForum Vlaanderen die moeten zorgen voor een biosector die zijn blik op de toekomst houdt en niet blijft stilstaan.

Doe je op je bedrijf iets waar je op trots op bent en waarmee je stappen vooruit hebt gezet op duurzaamheidsvlak? Communiceer erover naar je klanten en collega's, en laat het ook weten via esmeralda.borgo@bioforumvl.be!

Samen kiezen we voor duurzame innovatie en daar zijn we trots op!