Starten als biowinkelier

Een biowinkelier is de laatste schakel in een volledig gecontroleerde keten. Verkooppunten vind je in alle soorten en maten, van kleine buurtwinkels over boeren met thuisverkoop tot supermarkten.

De rol van de biowinkelier is erg belangrijk. Door bioproducten in de verf te zetten en duidelijk aan te duiden welke producten bio zijn, helpt hij of zij de verkoop van bio stijgen. Bio verkopen vraagt een creatieve en innovatieve aanpak voor ketenontwikkeling, producten, service, winkelwerking en marketing. Veel biowinkeliers grijpen deze uitdaging met beide handen.

AAN DE SLAG
Als biowinkel streef je naar zoveel mogelijk bio in je assortiment, met een uitgebreid aanbod verswaren. Je hebt vertrouwen in de producten die je aankoopt, omdat je weet dat ze doorheen de keten goed gecontroleerd worden. 

Ben je nog niet zover, maar wil je wel (meer) bioproducten in je gamma brengen? Leveranciers vind je in de online Biobedrijvengids, jouw wegwijs op de biologische markt.

ADVIES & ONDERSTEUNING
Van zodra je geregistreerd bent bij een controleorganisatie, kan je terecht bij BioForum voor allerlei advies en ondersteuning. BioForum is jouw link met de biosector en ondersteunt jou met informatie die nuttig is voor jouw werking, ook voor jouw dienstverlening naar je klanten. Meer info.

Vragen? Neem contact op met onze Coördinator Verkoop.

Foto: KVL/Creative Nature, Biotoop