Omschakelen naar bio

Geïnteresseerd in omschakeling? Volgende initiatieven helpen je op weg. 

BIO ZOEKT BOER
In de lente van 2009 sloegen Boerenbond, ABS en BioForum Vlaanderen de handen in elkaar om meer boeren te overtuigen om te schakelen naar bio. Dat was de start van het project Bio zoekt Boer. Sindsdien zetten tientallen boeren de stap naar bio. 

Ben je ook geïnteresseerd in bio? Neem dan contact op met de omschakelingsconsulent van Bio zoekt Boer. Hij of zij zorgt ervoor dat je antwoorden vindt op al jouw vragen over omschakelen. Dat kunnen vragen zijn over wetgeving, premies, controle, bedrijfsadvies enzovoort. Je wordt stap voor stap begeleid, zodat je een doordachte keuze kan maken die past bij jouw bedrijf. Meer info vind je op de website van Bio zoekt Boer.  

BiozoektBoer

 

OMSCHAKELBROCHURES
Wil je omschakelen van gangbare landbouw naar biolandbouw? Dan geven de omschakelbrochures van BioForum Vlaanderen een goed overzicht van de belangrijkste veranderingen die je tijdens de omschakeling zal tegenkomen. Met deze gidsen bij de hand verloopt een omschakeling vlot en maak je van je bedrijf een succesvolle bio-onderneming. Er bestaan omschakelbrochures voor melkvee, vleesvee, pitfruit, kleinfruit, akkerbouw-groenten, varkenshouderij en pluimvee.

Je vindt alle omschakelbrochures terug op onze website.

 

Bio zoekt Boer is een gezamenlijk initiatief van de Boerenbond, het Algemeen Boerensyndicaat en BioForum en krijgt financiële steun van de Vlaamse overheid.