Over BioForum

BioForum verenigt en ondersteunt de hele keten. Dat maakt ons uniek en geeft ons troeven voor een krachtige ketenwerking. 

BioForum Vlaanderen vzw is de sectororganisatie van de biologische landbouw & voeding: boeren, verwerkende bedrijven, verdelers, grootdistributie, kleinhandel en foodservices. Daarnaast horen ook controleorganisaties, onderzoeksinstellingen en maatschappelijke organisaties tot onze sector. 

De ambities voor de komende jaren zijn vastgelegd in een vijfjarenplan, maar de werking van BioForum is in 4 punten samen te vatten: 

1. Op de bres voor de belangen van de biosector

BioForum verdedigt de belangen van bio-ondernemers op alle belangrijke beleidsvlakken. Word lid van BioForum en je vergroot het draagvlak van onze organisatie. Bovendien bepaal je mee onze standpunten

2. Advies en ondersteuning aan bio-ondernemers

Bio-ondernemers en starters kunnen bij BioForum terecht voor advies en ondersteuning. Leden worden bijgestaan met persoonlijk advies door het team van BioForum.

3. Stimulansen en ondersteuning marktontwikkeling en onderzoek

Ben je op zoek naar een afzetmarkt? Kijk op de Biobedrijvengids, jouw gids op de biologische markt. Vind je niet wat je zoekt? Neem contact op met Bio zoekt Keten of plaats een zoekertje op onze website.

We stimuleren onderzoek en innovatie in de verwerking en landbouw. Bioboeren kunnen onderling praktijkkennis uitwisselen in Biobedrijfsnetwerken.

4. Heldere informatie voor het grote publiek

BioForum informeert consumenten via verschillende kanalen over de meerwaarde van bio. Ontdek welke publicaties en promotiemateriaal we aanbieden. Bio-ondernemers blijven op de hoogte van de biosector dankzij marktinformatie, de website, onze tweewekelijkse nieuwsbrieven, het vakblad Bio Actief en verschillende vakpublicaties en studiedagen.

BioForum zorgt voor een optimale ledenservice! Ontdek hier de voordelen.

Foto: Lisa Develtere