Bio2Bio: bekijk hier de foto's

05 september 2023

Op 29 augustus ontmoette de biosector elkaar op het netwerkevent Bio2Bio, georganiseerd door sectororganisatie BioForum. 

Bio2Bio werd voor de tweede keer georganiseerd, na een eerste editie in 2019. Er was tijdens dit event voor elk wat wils. Mensen konden op een marktje enkele producten van BioForum-leden ontdekken en er werden speeddates georganiseerd.

Daarnaast kwamen twee bedrijven vertellen over hun ambities wat bio betreft. Edith Gomes vertelde hoe Bister het in 2021 voor elkaar kreeg om de eerste 100% Belgische bio-mosterd te realiseren. Hiervoor ging Bister een samenwerking aan met de landbouwers van Farm For Good, aangezien mosterdzaad in België al tientallen jaren niet meer geteeld werd.

Begin dit jaar maakte conservenfabrikant HAK zijn ambitie bekend om in 2027 alle groenten en peulvruchten die in Nederland voor hen worden geteeld, om te schakelen naar bio. Joachim Nieuwhoff, Directeur Supply Chain, Inkoop en Landbouw bij HAK, vertelde de aanwezigen hoe deze ambitie tot stand kwam en hoe deze toegepast zal worden.

"We kijken terug op een succesvolle editie waar we niet alleen oude bekenden maar ook enthousiaste nieuwe ondernemers zagen die ondanks de moeilijke periode bewust kiezen voor bio. De bedoeling is dat dit event jaarlijks terugkeert om een inspirerend en ondersteunend netwerkmoment te creëren voor de Vlaamse biologische sector", vertelt Sofie Vandewijngaarden, Adviseur Voedingsbedrijven bij BioForum en organisator van het evenement.

Bekijk enkele sfeerfoto's