Pers

Ben je als journalist op zoek naar betrouwbare informatie over bio? Of ben je een ondernemer die manieren zoekt om persaandacht te genereren? In beide gevallen kan BioForum jou helpen!

Voor journalisten

 Bioforum verenigt bio over alle sectoren en dat maakt ons uniek. Ontdek wat we doen en volg ons op Twitter.

We informeren de consument onder de noemer Bio Mijn Natuur. Op www.biomijnnatuur.be vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over bio, productinformatie over groenten, fruit, zuivel, eieren, vlees, bloemen…

Voor ondernemers

Voor en achter de schermen zorgt Bioforum ervoor dat bio op een positieve manier in de publieke belangstelling komt. We zijn kritisch aanwezig in het maatschappelijk debat, reageren op foute berichtgeving, schrijven opiniestukken…. Als ondernemer kan je bij ons terecht om met je bedrijf in de media te komen. We sommen hieronder enkele vuistregels op: 

  • Een jubileum op je bedrijf, de lancering van een nieuw product, innovatie, cijfers, positief nieuws uit de biosector… Er zijn heel wat aanleidingen om contact te nemen met journalisten uit je netwerk.
  • Afhankelijk van het draagvlak dat jouw project heeft, kan BioForum het mee ondersteunen: een nieuwsbericht publiceren, een interview regelen, een activiteit bekend maken, een persbericht uitsturen…
  • Heeft jouw verhaal nieuwswaarde? Is het actueel? Maatschappelijk relevant? Kan het publiek er zich mee identificeren? Valt het te visualiseren (fotogeniek moment, een foto om mee te sturen).
  • Heb je een interview? Bepaal zelf je boodschap. Zie af van het beantwoorden van een vraag als je onvoldoende kennis hebt op dat gebied. Na een interview heb je het recht om een artikel na te lezen. Stuur het bij twijfel door naar BioForum.