BioFach zoekt thema's voor congres rond klimaatbestendige bio

30 augustus 2021

Na een digitale editie willen de organisatoren van BioFach de biobeurs in 2022 weer in fysieke vorm doorgaan, en dat van 15 tot 18 februari in het Duitse Nürnberg. Ze doen een oproep voor sprekers rond klimaatbestendige bio.  

Afbeelding
Thomas Geiger - BioFach

De grootste biobeurs ter wereld ging in 2021 noodgedwongen digitaal door. Die ervaring zal ook voor toekomstige edities gebruikt worden. Bepaalde sessies zullen opgenomen worden en nadien digitaal beschikbaar worden op een digitaal platform. Sommige presentaties zullen ook als livestream aangeboden worden. 

Klimaatbestendigheid

Naast de beurs is er tijdens dit event ook altijd een congres. In 2022 zal dat 'klimaatbestendige bio' als thema hebben. Louise Luttikholt, uitvoerend directeur van IFOAM Organics International, heeft dat thema mee gekozen. "De afgelopen jaren hebben aangetoond dat we duurzame voedselsystemen nodig hebben die de gevolgen van de klimaatcrisis verzachten en weerstaan en zich daar zo goed mogelijk aan kunnen aanpassen. We hebben voedselsystemen nodig die stabiel en veerkrachtig zijn tegen uitzonderlijke klimaatgebeurtenissen om ervoor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot een toereikende en duurzame aanvoer van gezond voedsel. Onze eigen kwetsbaarheid en die van onze planeet en voedselsystemen is ons tijdens de wereldwijde pandemie nog duidelijker geworden."

Heb je zelf iets te zeggen over dit onderwerp, dan kan je je altijd kandidaat stellen voor een presentatie op BioFach. Gebruik daarvoor het aanvraagformulier op de website van BioFach