BioForum organiseert een tweede campagnepiek in november

02 oktober 2023

 

BioForum plaatst bio in november opnieuw in de schijnwerpers met de campagne 'De mooiste boodschap is bio'. Wij nodigen elke bio-ondernemer in Vlaanderen om deel te nemen!

Met onze campagne "De mooiste boodschap is bio" richten we onze aandacht enkele keren per jaar op een specifieke productgroep. Van 1 tot en met 30 november 2023 leggen we de focus op biologische zuivel. Gedurende die periode willen we consumenten overtuigen van de voordelen van biologische producten en hen aanmoedigen om meer bioproducten in hun winkelkar te plaatsen.

We zetten in op verschillende fronten:

  • Aandacht op sociale media: op onze socialemediakanalen Instagram en Facebook posten we de hele periode lang content over de voordelen van biologische voeding. Die kan jij ook delen op je eigen sociale media. We schakelen influencers in die over bio communiceren en delen recepten van jouw bedrijf.  
  • Digitale campagne: (video)advertenties zijn te zien op verschillende websites, online tv,...
  • De mooiste koeienweide: we zetten met deze verkiezing biologische melkveehouders in de schijnwerpers. Hiermee willen we consumenten bewust maken van de meerwaarde van biologische melk en zuivelproducten, en hen aanmoedigen om vaker voor biologische producten te kiezen. Klik hier voor meer informatie.
  • Actie in supermarkt: we organiseren 6 proeverijdagen met biologische zuivelproducten in enkele supermarktfilialen van Delhaize. 
  • Bio in het straatbeeld: we rollen de campagne ook uit op verschillende digitale schermen die te zien zijn in stations, in de buurt van supermarkten, in de supermarkten,...
  • Bio in jouw winkel: winkels die lid zijn van BioForum ontvangen van ons posters en een flyer die ze in hun winkel kunnen ophangen of uitdelen. De flyers zijn ditmaal gericht op zuivel. Op deze manier geven we de campagne extra draagvlakte! Wil je liever geen campagnemateriaal ontvangen, geef dan een seintje aan Sophie Weyn.

Doe mee met #demooisteboodschapisbio

Je kunt mee profiteren van de aandacht voor bio, zowel online als offline. Binnenkort ontvang je van ons een communicatiepakket dat je kunt gebruiken. Als je zelf iets deelt tijdens die periode, vergeet dan niet om de hashtag #demooisteboodschapisbio te gebruiken om onze campagne tot een groot succes te maken!

Jouw acties in de kijker

Naast communicatie op social media kan dit natuurlijk ook door je eigen acties, proeverijen te organiseren. Laat het ons zeker weten, zo kunnen we jouw inspanningen mee in de kijker zetten!

Meer weten over de campagne? Check zeker de website www.demooisteboodschapisbio.be.

Deze campagne is mogelijk dankzij Europese cofinanciering.

Afbeelding
Logo