Biogroothandels Vajra en Delibio bundelen de krachten

18 januari 2023

Biologische groothandels Vajra en Delibio bundelen de krachten. Zo willen ze een belangrijke zelfstandige speler worden in de biologische distributiesector in België.

Delibio werd in 2011 opgericht door Adrien Bruyère. Na 11 jaar gewijd heeft Adrien Bruyère beslist het roer over te dragen aan Vajra, een pionier in de biologische groothandelsector, die al sinds 1982 actief is.

 “Ik was op zoek naar een 'familiale' overnemer met een uitstekende kennis van de sector om de toekomstige ontwikkeling van Delibio te verzekeren. De partners die het best aan onze verwachtingen voldeden waren Michaël en Pauline Riga van Vajra", legt Adrien Bruyère uit. Zijn broer Quentin Bruyère blijft wel instaan voor de operationele kant van Delibio.

Met een complementair assortiment en gemeenschappelijke klanten is deze stap niet zo verrassend. Michaël en Pauline Riga lichten toe: “door onze krachten te bundelen wensen we tegemoet te komen aan de behoeften van onze klanten: een betrouwbare en zelfstandige groothandelaar van verse en droge biologische producten op de Belgische markt."


De operationele en commerciële synergiën tussen de twee entiteiten zullen ervoor zorgen dat de marktuitdagingen het hoofd kan worden geboden. Vajra en Delibio blijven in eerste instantie juridisch gescheiden en willen een belangrijke speler worden in de digitalisering en professionalisering van de biologische sector. Daartoe zullen klanten binnenkort producten kunnen bestellen via één online platform.


Delibio is gevestigd in Nijvel-Zuid in een nieuw, volledig gekoeld magazijn van bijna 3.000 m², terwijl Vajra binnenkort zal verhuizen naar een gloednieuw gebouw van 3.700 m² in Nijvel-Noord, omdat de huidige site in Overijse te klein is geworden. De twee ondernemingen zullen dus op enkele minuten van elkaar gevestigd
zijn, in het hart van een logistiek knooppunt in België.