In juni is de mooiste boodschap bio

18 april 2023

In de maand juni zet BioForum bio op verschillende manieren in de kijker bij de consument met onze campagne 'De mooiste boodschap is bio'.
De Vlaamse bio-ondernemer kan daar aan deelnemen.  

Afbeelding

Een paar keer per jaar zetten we binnen de campagne “De mooiste boodschap is bio” een bepaalde productgroep in de kijker. Van 29 mei tot en met 24 juni 2023 zal dat een eerste keer gebeuren en besteden we heel wat aandacht aan biologische groenten en fruit. We willen in die periode de consument overtuigen van de meerwaarde van bio en hen aanmoedigen om meer bio in het winkelkarretje te leggen.  

We zetten in op 2 fronten: 

  • Aandacht op sociale media: op onze socialemediakanalen Instagram en Facebook posten we de hele periode lang content over de voordelen van biologische voeding. Die kan jij ook delen op jouw pagina. We schakelen influencers in die over bio communiceren en delen recepten van jouw bedrijf.  
  • Actie in supermarkt: In 20 winkels van Carrefour willen we door kleine ingrepen in de winkel de consument verleiden om meer bioproducten te kopen. We hier specifiek in op de productgroep groenten en fruit. Naast deze kleine interventies, laten we in 10 van deze winkels biokomkommer en biosnoeptomaatjes proeven

Doe mee met #demooisteboodschapisbio

Van al die aandacht voor bio, zowel on- als offline kan jij mee profiteren.In de loop van volgende weken zal je van ons nog een communicatiepakket ontvangen, dat je kan gebruiken. Deel je zelf iets in die periode? Gebruik de hashtag #demooisteboodschapisbio om onze campagne tot een groot succes te maken. 

Winkels die lid zijn van BioForum ontvangen van ons posters en een flyer die ze in hun winkel kunnen ophangen of uitdelen.  

Jouw acties in de kijker

Naast communicatie op social media kan dit natuurlijk ook door je eigen acties, proeverijen te organiseren. Laat het ons zeker weten, zo kunnen we jouw inspanningen zeker mee in de kijker zetten!

Meer weten over de campagne? Check zeker de website www.demooisteboodschapisbio.be.

Deze campagne is mogelijk dankzij Europese cofinanciering.

Afbeelding
Logo