La vie est belle wint eerste BioVLAM-award

27 september 2021

Op zaterdag 25 september reikte Vlaams minister van Landbouw en Voeding Hilde Crevits de eerste BioVLAM uit aan La vie est belle uit Oostkamp. Deze nieuwe award is een initiatief van de biosector in samenwerking met VLAM en zet gepassioneerde bio-ondernemers met oog voor innovatie en duurzaamheid in de kijker.

Afbeelding

In februari lanceerde VLAM een oproep naar alle erkende biobedrijven in Vlaanderen om zich in te schrijven voor de BioVLAM. Dat is een nieuwe award waarmee we bedrijven die een pioniersrol opnemen in de biosector in de kijker willen plaatsen. Er kwamen 15 inschrijvingen binnen van zeer uiteenlopende bedrijven, stuk voor stuk echte ambassadeurs voor hun collega-bedrijven. De dossiers waren van zeer hoog niveau en dragen allemaal bij tot de groeiende biosector. Innovatief en duurzaam ondernemen en de passie voor bio werden in elk dossier ruimschoots onderstreept. 

De vakjury, voorgezeten door Ignace De Roo, voorzitter van de Sectorgroep Bio bij VLAM, selecteerde vijf genomineerden. Na een jurybezoek ter plaatse, werd de winnaar aangeduid op basis van de criteria passie voor bio, innovatie en duurzaamheid.
 

Eiwitrijk gerechten

La vie est belle wint de allereerste BioVLAM voor innovatie in eiwitrijke, vegetarische maaltijden. Het bedrijf uit Oostkamp lanceert een nieuw product. Het gaat om een basisproduct voor een vegetarische maaltijd. Het is een biologische eiwitrijk ingrediënt dat je als consument op je eigen manier kan gebruiken. Hartig, zoet, in een burger of in een pastasaus. De consument kan er zijn eigen toets aan geven door nog ingrediënten toe te voegen, te kruiden naar eigen smaak, en zelfs de vorm geven die ze willen. Creatief in de keuken dus, je kan er alle kanten mee uit. Het is een product om een voedzame én lekkere maaltijd te maken.

La vie est belle heeft een sterke relatie met biologische landbouwers, werkt samen met lokale partners en vertrekt in zijn werking steeds vanuit de biofilosofie. Het is een positief verhaal voor de hele sector; zijn productinnovatie maakt bio toegankelijk voor iedereen. 

Het verhaal van La vie est belle is bovendien authentiek. Er werken verschillende generaties samen in het bedrijf, ze werken samen met een maatwerkbedrijf en er wordt een duurzaam personeelsbeleid gevoerd waar mensen centraal staan.

 

Passie, inzet en engagement voor de sector zijn de uitgangspunten voor deze award.

Hilde Crevits, Vlaams minister van Landbouw en Voeding

Ambassadeur voor 1 jaar

Vlaams minister van Landbouw en Voeding Hilde Crevits is enthousiast over het initiatief en de winnaar: “Met de allereerste BioVLAM plaatsen we innovatie en duurzaamheid in de kijker. De genomineerden bepalen mee de toekomstgerichte voedselproductie in Vlaanderen. Passie, inzet en engagement voor de sector zijn de uitgangspunten voor deze award. Deze wedstrijd bekroont de inspanningen van vijf innovatieve biospelers en inspireert hopelijk ook collega’s om bio verder te laten groeien in Vlaanderen. Voor alle schakels in de keten liggen er zeker en vast nog groeikansen in bio.”

De winnaar van de BioVLAM wordt gedurende één jaar de ambassadeur voor de biosector van VLAM. Over de andere genomineerden kon je hier al lezen