In mei organiseert BioForum opnieuw een campagnepiek

23 april 2024

In de maand mei zet BioForum bio op verschillende manieren in de kijker bij de consument met de campagne 'De mooiste boodschap is bio'. Wij nodigen elke bio-ondernemer in Vlaanderen uit om deel te nemen!

Van 1 mei t.e.m. 31 mei 2024 organiseren we een nieuwe campagnepiek ‘Bio & veggie: een win-win!’. Naast algemene promotie voor bio, gaat er deze maand extra aandacht naar biologische veggie en vegan vleesvervangers.

Zoals bij elke campagnepiek zetten we ook deze keer in op verschillende fronten:

  • Aandacht op sociale media: op onze socialemediakanalen Instagram en Facebook posten we de hele periode lang content over de voordelen van biologische voeding. Die kan jij ook delen op je eigen sociale media. Daarnaast zal er ook een advertentiecampagne te zien zijn op verschillende websites, op Facebook, Instagram,...
  • Nudgingacties in de supermarkt: In 176 winkels van Delhaize willen we door kleine ingrepen in de winkel de consument verleiden om meer bioproducten te kopen. We zetten hier specifiek in op biologische veggieproducten. Naast deze kleine interventies, organiseren we 6 proeverijen met biologische veggieproducten.
  • Bio in het straatbeeld: we rollen de campagne ook uit op verschillende digitale schermen die te zien zijn aan de inkom van 96 Delhaize supermarkten.
  • Bio in jouw winkel: winkels die lid zijn van BioForum ontvangen van ons een flyer die ze in hun winkel kunnen uitdelen. De flyers zijn ditmaal gericht op bioveggie producten. Op deze manier geven we de campagne extra draagvlak! Wil je liever geen campagnemateriaal ontvangen, geef dan een seintje aan Sophie Weyn.
  • De meest bijvriendelijke boomgaard: met deze verkiezing zetten we biologische fruittelers én hun extra inspanningen voor biodiversiteit in de schijnwerpers. Tijdens de week van de Bij (26 mei - 2 juni) lanceren we de verkiezing bij het grote publiek. Hou de website www.demooisteboodschapisbio.be in de gaten voor meer informatie.

Doe mee met #demooisteboodschapisbio

Van al die aandacht voor bio, zowel on- als offline kan jij mee profiteren. In de loop van de volgende weken zal je van ons nog een communicatiepakket ontvangen, dat je kan gebruiken. Deel je zelf iets in die periode? Gebruik de hashtag #demooisteboodschapisbio om onze campagne tot een groot succes te maken. 

Winkels die lid zijn van BioForum ontvangen van ons een flyer die ze in hun winkel kunnen uitdelen.  

Jouw acties in de kijker

Naast communicatie op social media kan dit natuurlijk ook door je eigen acties en proeverijen te organiseren. Laat het ons zeker weten, zo kunnen we jouw inspanningen mee in de kijker zetten!

Meer weten over de campagne? Check zeker de website www.demooisteboodschapisbio.be.

Deze campagne is mogelijk dankzij Europese cofinanciering.

Afbeelding
Logo