Morgen start de Bioweek!

30 mei 2024

Van 1 tot 9 juni 2024 vindt de Bioweek plaats in heel België. Bedoeling is het bewustzijn rond bio te vergroten bij de consument door de voordelen van biologische voeding en productie te belichten. De Bioweek is een gezamenlijk initiatief van de hele biosector en wordt in Vlaanderen getrokken door VLAM.  

 

De biosector richt in samenwerking met VLAM en zijn Waalse evenknie Apaq-W de Bioweek in van 1 tot 9 juni. Daarmee wordt de aandacht gericht op de talrijke biologische bedrijven in België en de voordelen van bioproducten. Bio, dat is lekker puur, goed voor het milieu, gezond genieten, vriendelijk voor dieren én 100% toekomst. 

VLAM en Apaq-W voorzien een gelijkaardige mediacampagne om de Bioweek bekend te maken en de consument aan te sporen bio van dichtbij te gaan ontdekken in die periode. 

Op www.allesoverbio.be, hét communicatieplatform voor consumenten over bio in Vlaanderen, vind je de activiteiten terug tijdens de Bioweek gaande van degustaties en promoties, tot een biobrunch of opendeurdag. Het platform bevat verder een schat aan inhoudelijke en feitelijke informatie over bio en boeiende verhalen en video’s over producenten, verwerkers en bioliefhebbers. In Wallonië is www.biomonchoix.be de communicatiespil.

 

Bekijk het filmpje voor de Bioweek!