Online B2B platform Get Wasted geeft groenten- en fruitoverschotten een tweede leven

20 november 2023

Blijf je soms zitten met overschotten die je niet meer verkocht krijgt via je reguliere kanalen? Via Get Wasted kan je op een eenvoudige manier je overschotten of reststromen aanbieden aan grootkeukens, cateraars, scholen en actoren in de sociale economie. 

Voedselverlies vormt een stevige uitdaging over de hele voedselketen. Naar schatting gaat een derde van al het voedsel dat geproduceerd wordt voor humane consumptie verloren, ergens in de voedselketen. Da’s niet alleen zonde van die producten, het werk en de tijd, maar ook van de gemaakte kosten en misgelopen inkomsten. In de hele EU belandt er zo’n 143 miljard euro aan voeding op de vuilnisbelt. 

Online B2B platform Get Wasted helpt boeren, voedselproducent en groothandels met het valoriseren van overschotten en reststromen door hen te matchen met cateraars, restaurants, grootkeukens, scholen en sociale instellingen die de overschotten verwerken tot heerlijke en gezonde maaltijden.  


Als boer ga je zo niet alleen voedselverlies tegen, je creëert ook een extra inkomensstroom voor je bedrijf – je prijszetting op het platform heb je ook helemaal zelf in handen.  

Geïnteresseerd of heb je vragen? Neem contact op met Fien Mertens, onze matchmaker en product manager