Vlaamse bioboeren ontdekken nieuwigheden op Tech & Bio

21 september 2023

Een Belgische delegatie van onderzoekers, studenten en bioboeren vertrokken dinsdag op studiereis naar het Franse Bourg-lès-Valence waar momenteel de Tech&Bio-beurs plaatsvindt. Vilt.be schreef er een reportage over. 

Vilt.be

Bourg-lès-Valence onder Lyon in Zuid-Frankrijk is op 20 en 21 september het toneel van de openlucht vakbeurs Tech&Bio. De beurs is specifiek gericht naar de biologische land- en tuinbouwsector en bestrijkt alle deelsectoren, van beleid naar onderzoek  tot teelttechniek en afzet. Er staan diverse praktijkdemonstraties op het programma, evenals een rijk gevuld randprogramma met lezingen en workshops. 

De beursorganisatie, die 350 standhouders wist te strikken uit 20 landen, verwacht ruim 20.000 bezoekers. Onder de standhouders zijn veel gerenommeerde leveranciers van bijvoorbeeld mechanische onkruidbestrijders, zaaimachines, zaadgoed op te merken.

Vilt.be schreef er een reportage over. Op de eerste dag werden al enkele technische snufjes ontdekt en veel bijgeleerd over groenbedekkers. Je vindt het volledige artikel hier.