De kracht van samenwerking in eerlijke voedselketens

De brochure "De kracht van samenwerking in eerlijke voedselketens" wil aan de hand van praktijkvoorbeelden boeren en ketenpartners stimuleren om samenwerkingen aan te gaan. 

Voor boeren die agro-ecologie en biologische landbouw omarmen is korteketenverkoop een perfecte match. In hun strategie staat het lokale contact met de consument hoog aangeschreven. Ze streven ernaar hun producten lokaal op een transparante wijze, tegen een eerlijke prijs conform hun geleverde inspanningen aan te bieden. Samenwerking met gelijkgestemde partijen kent hierbij heel wat voordelen en draagt bij tot het succes van korteketeninitiatieven.

In de brochure ‘De kracht van samenwerking voor eerlijke voedselketens’  brachten  ILVO, Bioforum, CCBT, Voedsel Anders en Steunpunt Korte Keten in het kader van het Living Lab Agro-ecologie en biologische landbouw ervaringen samen over hoe samenwerking loont om te komen tot een eerlijke prijs. Aan de hand van 8 inspirerende cases uit Vlaanderen en Wallonië worden voordelen en uitdagingen belicht. Met deze brochure willen we landbouwers, adviseurs en korteketenbedrijven informeren en inspireren.

Afbeelding
""