Terug naar agenda
Share this event
Terug naar agenda

Bedrijfsbezoek veevoederbedrijf Bio'Or

21 september 2022
13:30 - 16:00 Poperinge Bioboer

De vraag naar biologische granen en eiwitgewassen nam in de voorbije jaren sterk toe. Maar sedert einde 2021 en vooral sedert de oorlog in Oekraïne zijn granen schaars geworden en zijn de prijzen bijzonder sterk gestegen. Dat is gunstig voor de akkerbouwers maar tegelijk hebben veehouders het moeilijk om de sterk gestegen voederprijzen door te rekenen in hun eindproduct.

Om kansen en knelpunten in de markt beter te kunnen inschatten en samenwerking tussen ketenpartners te bevorderen, bezoeken we Bio’Or, een biologische veevoederfirma in Poperinge. Bio’Or is onderdeel van de groep Leievoeders – Cibus en produceert biologische voeders voor runderen, pluimvee en varkens.

30% van de grondstoffen moeten volgens de Waalse biowetgeving afkomstig zijn uit een straal van 300 km rond Namen en wordt bijgevolg lokaal aangekocht. Dit biedt ook kansen voor biologische akkerbouwers in Vlaanderen.
Tijdens dit bezoek zal ook dieper ingegaan worden bij de  huidige markttendensen voor biologische granen en eiwitgewassen.

Behalve akkerbouwers zijn ook veehouders welkom!

Deze activiteit is een organisatie in het kader van de projecten ‘SymBIOse’ en ‘Bio zoekt Boer’.

PRAKTISCH
- 21 september 2022, van 13u30 tot 16u
- Locatie: Bio'Or, Abeelseweg 144, 8970 Poperinge

Je vindt de volledige uitnodiging hier.