Terug naar agenda
Share this event
Terug naar agenda

Nyéléni-dialogen

25 oktober 2022
10:00 - 16:00 Gent Bioboer

In 2023-24 gaat opnieuw een wereldwijd Nyéléni congres door. Tijdens eerdere congressen kwamen afgevaardigden van diverse organisaties en internationale bewegingen samen: vertegenwoordigers van kleinschalige voedselproducenten en consumenten, agro-ecologische boeren, inheemse volkeren en gemeenschappen (met inbegrip van jagers en verzamelaars), familiale boeren, landarbeiders, herders en pastorale veehouders, vissers en mensen uit de stad. Samen schreven ze de fundamenten van voedselsoevereiniteit, van de agro-ecologische beweging en de boerenlandbouw. Een manifest dat de basis vormt voor Boerenforum. 

Het Boerenforum nodigt je in dat kader graag uit op hun Nyéléni-dialogen op dinsdag 25 oktober. Inschrijven kan via deze link of via een berichtje naar boerenforum@gmail.com of 0494 62 44 25.

Er zijn 4 vragen waar die dag willen rond werken:
•    Wat zijn de prioriteiten? Wat moet nu eerst gebeuren om de agro-ecologische boerenbeweging te versterken en ervoor te zorgen dat de principes van de Nyéléni-verklaring behouden blijven?
•    Welke organisaties, bewegingen moeten we betrekken bij de verdere opbouw van de agro-ecologie beweging in Vlaanderen en België?
•    Hoe kunnen we deze beweging verder steunen? Welke middelen zijn beschikbaar en waar kunnen we middelen vinden?
•    Wat zijn de kernvraagstukken waar boerenforum verder dient rond te werken?