Biomilk.be zoekt melkveehouders om tegemoet te komen aan stijgende vraag

11 januari 2021

Er is een stijgende vraag naar biologische melk en biologische zuivelproducten. Daarom is Biomilk.be op zoek naar omschakelaars. Dat vertelt secretaris Maarten Cerpentier aan Landbouwleven.

Kobe Van Looveren - Luc Hollands

De coöperatie Biomilk.be telt 47 biologische melkveehouders, verspreid over Vlaanderen en Wallonië. Dit jaar zullen ze samen 16 miljoen l hebben geproduceerd. Secretaris Maarten Cerpentier: "De vraag naar biomelk stijgt verder, zodat we dringend op zoek zijn naar extra melkveehouders die onze coöperatie kunnen versterken. Het gaat dan op jaarlijks minstens om 2 à 3 miljoen liter. Die zouden we perfect aan diezelfde prijs kunnen afzetten.”

De vraag naar biomelk stijgt verder, zodat we dringend op zoek zijn naar extra melkveehouders die onze coöperatie kunnen versterken.

Maarten Cerpentier

De biomelk van Biomilk.be gaat onder meer naar kaasmakerijen en naar retailer Delhaize die de biomelk sinds 2018 onder eigen label in de supermarkten rechtstreeks aan de consument verkoopt. “De overeenkomst met Delhaize was een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van Biomilk.be”, weet Maarten Cerpentier.

Lees het hele artikel op Landbouwleven.be