PFOS-vervuiling: wat zijn de gevolgen voor bio?

15 juni 2021

De PFOS-vervuiling rond Antwerpen zou voor bioboeren wel eens heel grote gevolgen kunnen hebben. BioForum zal daarom dit dossier van dichtbij opvolgen en de bioboeren uit de regio bijstaan met informatie.

Afbeelding
Lisa Develtere - De Loods

Naar aanleiding van de PFOS-vervuiling rond de fabriekssite van chemisch bedrijf 3M, nam de Vlaamse regering gisterenavond een aantal voorzorgsmaatregelen. Sommige van die maatregelen gelden tot op 10 kilometer van de site.

Op dit moment is er vooral nog veel onduidelijkheid en heeft ook de overheid nog geen heldere antwoorden. Toch zou deze vervuiling voor biobedrijven uit de getroffen regio grote gevolgen kunnen hebben. Daarom willen we dit dossier van heel dicht opvolgen. Als we meer te weten komen vanuit de overheid, informeren we meteen de bedrijven. We willen op korte termijn ook een bijeenkomst organiseren met biologische boeren die binnen deze perimeter van 15 kilometer telen. 

Ben jij een van de getroffen boeren en word jij graag op de hoogte gehouden van alle stappen die BioForum hier neemt? Neem dan contact op met onze beleidscoördinator Esmeralda Borgo.