Schenk jij ook iets aan de voedselbank?

21 november 2022

De voedselbanken krijgen meer aanvragen dan ooit, maar de giften van voedingsbedrijven dalen. Heb jij al eens overwogen om iets te schenken aan de voedselbanken? 

Sophie Nuytten

Voorstellen tot gift mail je best naar naar appro@foodbanks.be. Zo kunnen zij op een snelle manier op voorstellen reageren.

Als je over vervoer beschikt om de goederen te leveren aan hun depot, dan geniet dat de voorkeur. Als dat niet mogelijk is, kan de voedselbank hun transporteur met (koel)vrachtwagens inschakelen. Lever nooit zomaar, maar zorg dat je eerst goedkeuring hebt van de Voedselbanken. 

  • Voor droge voeding is het leveringsadres Oostvaartdijk 22in 1850 Grimbergen (Firma Holbrecht). Dit kan in principe elke werkdag van 7 tot 16 uur. Er wordt wel gevraagd minstens één dag op voorhand de firma Holbrecht te verwittigen via mail. Stuur een mailtje per vrachtwagen. 
  • Diepvriesgoederen kunnen elke werkdag tussen 8 en 16 uur geleverd worden bij Jodifrost, Industriezone 549, Schoonmansveld 15 te 2870 Puurs. Gelieve hiervoor eerst een afspraak te regelen via e-mail. 
  • Verse (gekoelde) voeding kan geleverd worden bij Transport Herve, Waalstraat 290 te 9870 Zulte, na contact via mail of tel-nr +32 (0)9 338 52 93. Levering tussen 9 en 12 uur en 12:30 en 17 uur.


 

Etikettering

Onze etenswaren moeten voldoen aan alle wetgeving en richtlijnen. In principe moet het voedsel dus ook conform geëtiketteerd zijn in de taal van de regio waar het verdeeld wordt. Als de producten niet in het NL of FR geëtiketteerd zijn, vraagt de Voedselbank om hen ook de technische productfiches (product specs) in het NL, FR (of ENG of Duits) op te sturen zodat zij een verkorte productfiche conform FAVV kunnen maken.

Voor kleinere hoeveelheden voedsel (minder dan 5 à 8 PAL) geven zij uw aanbieding in principe door aan een van hun provinciale Voedselbanken. Sommige van onze plaatselijke Voedselbanken beschikken over eigen transportmogelijkheden.

Gelieve dus steeds eerst uw voorstel tot gift te mailen naar appro@foodbanks.be  Vandaar worden alle verdere stappen ondernomen.