Alle projecten

Tweespan

Een duurzame en eerlijke samenwerking rond de tweespan Biograno –La vie est belle voor de biologische teelt en verwerking van lokale eiwithoudende gewassen   

Afbeelding
""
Wat:

De bioboeren van Biograno werken samen met biologische verwerker La vie est belle rond de teelt, behandeling, verwerking en vermarkting van eiwithoudende gewassen zoals gele erwt en linzen. 

Looptijd:

1 maart 2024 – 1 maart 2026

Financiering:

Vlaamse overheid, Agentschap Landbouw & Zeevisserij; Europese Unie

Partners:

BioForum, ILVO, Inagro, Biograno, La vie est Belle

Het project Tweesan wil een duurzame en eerlijke samenwerking uitwerken rond de tweespan Biograno –La vie est belle. Die samenwerking draait rond de biologische teelt en verwerking van lokale eiwithoudende gewassen. Einddoel is een biologisch en innovatief basisproduct waarmee consumenten en lokale foodservices creatief aan de slag kunnen.    

Het project bestaat uit verschillende onderdelen: 

•    Productontwikkeling: ontwikkeling van nieuwe biologische producten en herformulering van bestaande producten op basis van lokaal geproduceerde grondstoffen waaronder de gele erwt.
•    Vermarkting: uitwerken van een communicatiestrategie die de ketensamenwerking benadrukt en zich vooral richt op grootkeukens en cateraars.
•    Teelt: optimalisatie teelttechniek en postharvest behandelingen met borging van voedselveiligheid en kwaliteit.
•    Ontwikkeling van een transparant, eerlijk en duurzaam samenwerkingsverband.
 

Afbeelding
Medegefinancierd door de Europese unie