Terug naar agenda
Share this event
Terug naar agenda

Biobedrijven leren van elkaar: aan de slag met nevenstromen

01 juni 2023
12:00 - 16:00 Berlare Voedingsbedrijf

Ontmoetingen met collega-bedrijven is in een kleine sector als de onze zeer waardevol. Door je kennis en ervaringen te delen met elkaar, groeien we samen. 

Dat is ook de insteek van ons project "Biobedrijven leren van elkaar". Dit lerend netwerk voor biologische voedingsbedrijven wil voedingsbedrijven met elkaar in contact brengen via ontmoetingen op een biobedrijf. We hangen die ontmoetingen telkens op aan thema's die belangrijk zijn in de biologische sector en waar we samen in willen groeien. 

Op donderdag 1 juni 2023 organiseert BioForum in dit kader een workshop rond het thema nevenstromen. Hiervoor zijn we te gast bij De Zuivelarij, die we onder andere kennen van Berloumi.

Zaakvoerder David De Coster heeft heel wat innovatieve ideeën rond de nevenstroom wei uit de kaasproductie. Zo ontwikkelde hij vorig jaar nog het biologisch weibrood in samenwerking met Compaan en Bioplanet. Dat leverde hem een nominatie op voor de BioVLAM-award in 2022.

Programma

  • 12u: Netwerkmoment met heerlijke biolunch van de Zuivelarij
  • 13u: Lezing over nevenstromen door Rob Renaerts (Coduco)
    Voedseloverschotten staan sinds enkele jaren weer hoog op de agenda. Rob Renaerts laat ons zien hoe een voedseloverschot een grondstof kan zijn en welke uitdagingen daarbij komen kijken
  • 14u: Rondleiding in de Zuivelarij met toelichting over verwerking nevenstromen

Praktische informatie

Deze workshop is gratis maar inschrijven is verplicht. Deze workshop is voorbehouden voor ondernemers en werknemers van biologische voedingsbedrijven. Plaatsen zijn beperkt, BioForum-leden krijgen voorrang.

De parkeerplaatsen bij de Zuivelarij zijn beperkt. Parkeren kan bij het naastgelegen bedrijf Quetzales