Alle projecten

Bio zoekt Keten

Zijn vraag en aanbod op elkaar afgestemd? In welke markten is er nog groeipotentieel? Bio zoekt Keten helpt alle vragen en antwoorden op het vlak van de keten in kaart te brengen.

Afbeelding
vorkheftruck verdeler
Kobe Van Looveren - Biovibe

De biosector bestaat uit verschillende schakels. Je hebt de bioboeren, de voedingsbedrijven, verdelers en uiteindelijk winkels. Het project Bio zoekt Keten bevordert de samenwerking tussen al die schakels en ondersteunt de ketenontwikkeling.

Kansen op de biomarkt

Daarnaast informeert Bio zoekt Keten jou over kansen op de biomarkt. We geven je marktcijfers uit ons en de ons omringende landen of gaan in marktstudies na hoe bepaalde sectoren zich ontwikkelen. We verspreiden deze informatie via de sectornieuwsbrieven, ons magazine Bio Actief en onze website. 

Vraag en aanbod

Tot slot wil Bio zoekt Keten knelpunten in de biosector weg werken, onder meer door vraag en aanbod op elkaar af te stemmen.

Je kan daarvoor terecht op de Biobedrijvengids, onze databank met alle biogecertificeerde bedrijven. Op onze zoekertjespagina kan je tijdelijk aanbod en/of vraag bekendmaken. 

Op zoek naar informatie uit andere regio's en landen? Deze databanken kunnen een startpunt zijn: 

Afbeelding
logo bio zoekt keten

Bio zoekt Keten is een project van BioForum, in samenwerking met Boerenbond en Algemeen Boerensyndicaat, en met steun van de Vlaamse overheid.