Biogarantie

Wie voor Biogarantie (Belgium) kiest, kiest voor extra eisen op ecologisch, economisch en sociaal vlak.

Afbeelding
verpakking biogarantie

Bio op volle kracht

Het Belgische label Biogarantie gaat voor bio op volle kracht. Het geeft biologische ondernemers de kans om te laten zien dat ze verder gaan dan de Europese biowetgeving. Biogarantie heeft extra voorwaarden op ecologisch, economisch en sociaal vlak. Biogarantie is vooral ook interessant voor foodservices, omdat er voor hen geen verplichte biocontrole bestaat. Zij kunnen dankzij Biogarantie toch uitpakken met hun keuze voor bio. 

Het Biogarantie-label wordt beheerd door BioForum, Probila-Unitrab en Unab (Wallonië). 

 

Afbeelding
Biogarantie Belgium

Biogarantie Belgium

Naast het gewone Biogarantie-label is er sinds 2020 ook Biogarantie Belgium. Producten met dit label zijn geproduceerd in België, en ook het primaire ingrediënt komt uit ons land. 

Biogarantie Belgium zet ook in op eerlijke handelsvoorwaarden en een eerlijke prijs. Eerlijke handelsvoorwaarden zijn gebaseerd op dialoog, transparantie en respect. Er dient dan ook minstens één overleg per jaar plaats te vinden tussen de producent en zijn afnemer over volumes, prijsbeleid en kwaliteitsvoorwaarden met het doel om afspraken te maken voor minstens één jaar. Verder is ook een korte betalingstermijn de basis van een duurzame handelsrelatie. De betaling aan de landbouwer dient binnen de 30 dagen na levering te gebeuren. Aan de hand van een berekeningsmodule wordt er gekeken naar een eerlijke prijs. 

Geïnteresseerd in Biogarantie?

Alle vragen over Biogarantie worden beantwoord op de Biogarantie-website.

Klaar om een overeenkomst te sluiten? Download onze overeenkomst voor Biogarantie of Biogarantie Belgium en bezorg ze ons ingevuld terug op info@bioforum.be

Heb je bepaalde handelingen op je Biogarantie-product uitbesteed aan derden of wordt je Biogarantie-product geproduceerd door een onderaannemer? Dan moet die onderaannemer een verklaring ondertekenen. Ook die verklaring bezorg je ons ondertekend terug op info@bioforum.be

Wil je stoppen met Biogarantie? Dan bezorg je ons het Stopzettingsformulier.